AYDER YAYLASINA GİTMEMENİZ İÇİN 10 NEDEN!

Merhaba,

Bu bölümde AYDER YAYLASI’na gitmemeniz için 10 neden’den bahsedeceğim! Aslında gitmemek için nedenler çok fazla ama 10 sebep yeterli. Herkes bu durumun farkında!

► Bugün yıllardır merak ettiğim “Ayder Yaylasını” ziyaret ettim. Aslında geçen yıl Rize’ye geldiğimde uğrayamadığım için çok pişman olmuştum ama bugün iyi ki de gelememişim diye sevindim.

► Neden böyle düşünüyorum?

► Zamanında (4-5 yıl) arkadaşlarım gelip gittiğinde bana Ayder’in harika olduğundan bahsederlerdi, onlar anlattıkça heyecanlanırdım.
Bugün Ayder’e geldiğimde girişte araçlar için kurulmuş olan bariyerler sayesinde “Yayla” kisvesi adı altında sadece ticaret için hizmet verdiklerini anladım.

1- Ayder Yaylasına otomobil ile girmek için 12₺ ödüyorsunuz ve girdiğiniz esnada soyulma evreniz başlıyor.

2- Tabii ki esnaf para kazanacak ama manzaralara salıncak kurup 2 dakika sallanmaya 25₺ alacak kadar insanların cebindeki paraya göz koymaları hiç iyi niyetli bir davranış değil.

3- Tabii ki esnaf para kazanacak ama şelalelerin başına demirden kalp koyup insanlardan 1 fotoğraf için 10-15₺ istemeleri hiç adil değil!

4- Tabii ki esnaf para kazanacak ama arazilere masaları doldurup, doğayı, yeşil alanı işgal edip “Sipariş verecek misiniz, vermeden oturamazsınız” diyecek kadar adilik yapamazlar!

5- Tabii ki esnaf para kazanacak ama 0-2 saat otopark için 20₺ ücret istemek kadar fırsatçılık yapmak hoş değil! İnsanlar parayı kolay kazanmıyor ama Ayder’in esnafı 1 günde zengin olmak istiyor!

6- Yayla dedikleri yeri 4-5 yılda tamamen büyükşehir mantığında restoran, kafeterya’ya çevirip, insanları sadece buralarda oturtmak için bütün boş alanları değnekçi mantığında para kazanan salıncakçı abilere bırakmaları normal bir durum değil! Gidip boş bir yere oturamıyorsunuz!

7- Otel, apart, pansiyon, bungalow’ların tamamen organize olup gecelik 400₺ ile 750₺ arası tutarlarda konaklama sağlamaları kesinlikle DOLANDIRICILIK!

► Nasıl DOLANDIRICI MI dersin?

Şöyle; AirBnB üzerinden iki gece için Ayder Yayla Apart diye bir yerden 1.152₺ ödeyerek rezervasyon yaptım. On dakika sonra beni birisi aradı ve Yayla’da rezervasyon yaptığım yerin dolu olduğunu whatsapp’den bana gönderdiği Rize/Pazar’da bulunan apartman dairesinde konaklamam gerektiğini söyledi!
Ben de madem dolu nasıl rezervasyon yaptım dediğimde, AirBnB’de hata var vs gibi saçma sapan açıklamalar yaptı! Bununla alakalı adamın ses kaydının da bulunduğu bir video çektim, yakında “AYDER YAYLASI DOLANDIRICILIĞI” adıyla yayınlayacağım!
Merak edenler için 5 saatlik telefon görüşmeleri sonunda 1.000₺ hesabıma yatırttım, 152₺ için hukuki süreç başladı 🙂
Kısacası insanları her türlü dolandırmak için AirBnB bile kullanıyorlar, ben dünyayı gezdim böyle para çalmak için adilik yapan kimseyi görmedim! (YouTube’da belgelerle, ses kayıtlarıyla video yayınlayacağım!)

8- Bunları yazdım ve yemek konusundan sizlere bahsetmeme gerek yok sanırım sanki Nusret’ler! Koskoca metropol olan İstanbul’da bile böyle fiyat politikası yok! YOOOOK YOOOOK!

9- Tuvalet 1,5₺ ya bari bunu yapmayın arkadaş ya! İnsanlardan giriş ücreti alıp bir de soğan gibi soymaya çalışmayın!

10- insanlardan 12₺ otomobille giriş parası alıp, içeride saati 20 liraya otopark mafyası, değnekçilere rant sağlamak nasıl bir belediyecilik anlayışıdır? Kapıdan girmek için para alıyorsan otopark için de çalışmalar yapacaksınız! Yola park edenlere jandarma trafik sürekli ceza yazacağını anons ederek taciz ediyor!

► Bonus: Eğer arap değilseniz asla ilgilenmiyorlar!

► Kısacası arkadaşlar yayla ile alakası olmayan bu rant’a dur demek için gitmemeniz yeterli. 4-5 sene önce böyle olmayan bir yer yine eski haline dönebilir!

►Kendi memleketim olabilir ama kimse kusura bakmasın insanlar parayı yerden toplamıyor!

►Batum’a gitmeyin diye Gürcistan’a ambargo uygulamıştım ama artık Ayder Yaylası’da bu ambargoya dahil benim fikrim GİTMEYİN! KİMSEYİ DE YÖNLENDİRMEYİN!

►Sonuçta hiç birimiz milyoner değiliz! Hepinizin bütçesi belli, İstanbul’da bu fiyat politikası yok. Madem para kazanmak istiyorsunuz fiyatları uygun hale getirin, sirkülasyondan kazanın! Bir kişiden kazanmaya çalışmayın!

►Ayrıca sizlere böyle bir açıklama yapıyorum diye bir çıkarım yok.
Size bu yaylayı kötüleyip kendi yaylama yönlendireceğim bir yaylam’da yok 😂

gezikaradeniz
Comments (0)
Add Comment