Zeugma: Dünya’nın En Büyük Mozaik Müzesi – ABD’nin Çaldığı Çingene Kızı | Gaziantep VLOG

Bu bölümde 1700m2 ile Dünya'nın en büyük ikinci mozaik müzesi olan "Zeugma Mozaik Müzesine" geldim.

0 107

Bu bölümde 1700m2 ile Dünya’nın en büyük ikinci mozaik müzesi olan “Zeugma Mozaik Müzesine” geldim. Çok beğendiğim bir bölüm oldu, bu eserlerin ülkemizde olması muazzam bir durum. Bu tarih, bu geçmiş bizde olduğu sürece çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Gerek Göbeklitepe olsun, gerek Mozaik müzesi olsun Dünya’nın gözlerinin bizde olmasının en büyük sebebi. Almanya bizi kıskanıyorsa sadece bu sebepten olabilir 🙂

Sizlere bu bölüm içerisinde çok güzel bilgiler verdim. Bu kadar sırayı beklememek için hızlıca dijital müze kart nasıl alınır ve direkt içeri girilir hepsini göreceksiniz. Videoyu izleyen dostlardan düşüncelerini yorum olarak belirtmelerini istiyorum.

 

Keyifli seyirler.

 

GENEL BİLGİ: Zeugma Mozaik Müzesi – Gaziantep Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, sanat tarihçileri ve arkeologlar kadar tarihe ve kültüre meraklı her yaştan ziyaretçi için çok önemli ve gözde bir müzedir. Müze, Türkiye’yi ziyaret etmek için tek başına sebep oluşturabilecek bir sanatsal zenginliğe ve çeşitliliğe sahiptir. Gerek bina büyüklüğü gerekse sergilenen mozaiklerin kapladığı alan bakımından, dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri olarak bilinmektedir. Müzede sergilenen mozaiklerin üstün bir sanat zevkini yansıtması, Geç Antik Dönem kiliseleri ile Erken Süryani ve Hristiyan ikonografisine ait örnekleri barındırması müzeyi daha da çekici hale getirmektedir. Çağımızın en önemli arkeolojik keşiflerinden olan Zeugma Antik Kenti’nden çıkartılan, toplamda 2 bin 500 metrekarelik bir alan kaplayan ve bu dönemde sanatın ulaştığı zirve noktasının örneklerini meydana getiren mozaiklerin haricinde, yine Roma Dönemi’ne ait heykeller, sütunlar ve çeşmeleri de müzede görmek mümkündür. Örneğin Savaş Tanrısı Ares’in bronz heykeli, mozaikler dışında ziyaretçilerin müzede en fazla ilgisini çeken eserler arasında yer almaktadır.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.