AirBnb Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Bugün sizlere daha önce defalarca kullandığım ve cebimi koruyan, tatillerimi kolaylaştıran AirBnB uygulamasını anlatmak istiyorum.

0 1.289

Merhaba YouDaş,

Bugün sizlere her yurt içi ve yırt dışı tatillerim de kullandığım AirBnb uygulamasından bahsedeceğim. Takip edenler bilir hep sizlere faydalı olmaya çalışıyorum. Sonraki yazımda BlaBlaCar uygulaması ile uygun fiyatlara nasıl yolculuk edebilirsiniz ondan bahsedeceğim. Bu yazımda bahsettiğim AirbnB uygulaması üzerinden kiraladığınız konaklama rotasına nasıl gideceksiniz? Tabii ki bir sonraki yazım olan BlaBlaCar uygulamasıyla. Sonraki yazımda anlatacağım konu da hazırlanmış oldu, nedir o ? Ucuza seyahat edeceğiniz yolculuk biçimi. Hep sizi düşünüyorum 🙂

AirBnb Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Bugün sizlere daha önce defalarca kullandığım ve cebimi koruyan, tatillerimi kolaylaştıran uygulamaları anlatmak isterim. Zamanla diğer uygulamaları da anlatacağım ama bugün ilk anlatacağım uygulamalardan birisi AirBnB uygulaması.

Airbnb dünya çapında popüler olan bir sisteme ev sahipliği yapan bir uygulamadır. Gittiğiniz ülkelerde veya şehirlerde sizlere kolaylık sağlayan, görselde bulunan evi kiralamanıza yarayan uygulama.
Sizler de benim gibi çok sık seyahat eden, tatilleri seven bir insansanız bu uygulama sizin için harika olabilir. Dilediğiniz özelliklere uygun evleri arayarak filtreleme yapabiliyorsunuz.

Nedir bu filtreleme?

Ev Ukrayna’da olsun, iki banyosu üç yatak odası olsun, balkonu olsun, belirli fiyat aralığında olsun, merkeze yakın olsun, jakuzi olsun, şöminesi olsun vs. vs. dilediğiniz gibi sıralayabilirsiniz.
Bu uygulamanın güzel yanı çok ama çok uygun fiyatlara ev bulabiliyor olmanız. Haricinde 3-4 arkadaş kalırsanız günlük fiyatı üç ya da dört kişiye bölerek maliyeti çok çok düşürebilirsiniz, bu sizin lüks ve konaklama anlayışınıza bağlı.

Biz genelde kalabalık gruplarla gidiyoruz ve konaklama maliyetlerimizi ciddi anlamda düşürüyoruz. Tek başına 3000 liraya konaklayacağım bir ev’de 6 kişi bu parayı bölüşerek konaklıyoruz. Hem arkadaşlarımla tatil yapmış oluyorum, hem canım sıkılmıyor, hem de param cebimde kalıyor.

Ben bu uygulama ile Bosna-Hersek, Ukrayna, Hollanda, Fransa’da konaklama sağladım ve gerçekten çok ama çok memnun kaldım. Aynı uygulamayı Rize Ayder Yaylasında kullanmak istedim, dolandırılmaya çalışıldım. Neyse ki, paramı son kuruşuna kadar alabildim, bunu ilerleyen günlerde sizlere köşe yazısı olarak yazacağım.

Airbnb
Airbnb

Öncelikle, kalınacak ev sahibinin güvenilir olup olmadığını nasıl anlıyoruz? Neye göre orada kalacağız, kimdir, necidir değil mi? Uygulama içerisinde filtreleme özelliğini kullanarak, süper ev sahiplerini seçiyorsunuz. Bu durumda sorun yaşama durumunuz minimumlara düşüyor.
Size güzel bir örnekle süper ev sahibi nedir özetlemek isterim.
Bizim Ukrayna tatilimizde arkadaşlarımızdan birisi cüzdanını evde düşürmüştü. Ev sahibi Türkiye’ye döndüğümüz halde bile cüzdanı bize ulaştırdı. Sorunsuz ve eksiksiz bir şekilde arkadaşım cüzdanına kavuştu.

Hep ev sahibinden bahsettim ama ev sahibi kadar, konaklayan üyeler de önemli!
Evet, belki sizler iyi insanlar olabilirsiniz ama art niyetli bir çok insan da mevcut. Eve zarar verebilirler, eşya çalabilirler, evde farklı şeyler yapabilirler. Bunların önünü kesmek ciddi manada zor ama uygulama bir şekilde önlemler almaya çalışıyor.

AirBnB uygulaması üzerinde her üyenin kimlik doğrulaması zorunlu. Hem ev sahiplerinde, hem üyelerde kesinlikle sahte profiller yok, gerçek bilgiler ve gerçek kimliklerle. Bunların en önemlisi ödeyeceğiniz parayı sizin kredi kartınızla yapıyor olmanız, ev sahibinin şahsi banka bilgilerinin olması. İlla ki dolandırıcılık yapanlar olacak, Ayder yaylasında kiraladığım dağ evinde yaşadığım gibi ama sonuç itibari ile adamı avukata verdim, bir şekilde gerçek kişiye ulaştım. Hatta bunun da bir videosunu çekmek isterim. Bunun dışında kiralayacağınız evde yüzlerce üyenin yorumları, oyları mevcut ve hepsi gerçekten çok doğru, nokta atışı yorumlar, oylar. Bunların dışında evi tutarken sadece içinize sinip, sinmemesi kalıyor.

Piyasayı domine etmiş, otel kiralama sitelerinden sıyrılmış ve gerçekten cebinizi düşünen bir uygulama olduğu için, AirBnB kesinlikle tavsiyelerim arasındadır. Kullanıdıkça sizlere para kazandıran, arkadaşınıza davetiye gönderdiğinizde arkadaşınız bu kod ile üye olur ve konaklama yaparsa sizlere konaklamalarınız da bonus para hediye ediyor.
Sizlere 180 liralık indirim kodu vermek isterim. Bu indirim kodu ile hem sizler, hem de ben ev kiraladığınız da bonus para kazanmış oluruz.

İndirim kazanmak için tıklayın

Dipnot: Her şeyde olduğu gibi AirBnB’de de riskler mevcut, kimliği doğrulanmış, tonlarca oy ve yıldız almış diye kimseye %100 güvenmenin mantığı yok. Temkinli olmanızda fayda var. Ben sadece sizlere yardımcı olmaya çalışıyorum, referans olmam garanti verdiğim anlamına gelmez. Sizler nereden ev/otel kiralamak isterseniz kiralayabilirsiniz.

Uygulamayı daha önce kullananlar buraya yorum yazabilirler, gerçekten merak ettim.

En azından burada da sohbet başlatmış oluruz, ne dersiniz? 🙂

Sevgiler.

Köşe yazımın YouTube videosunu da izlemek isterseniz aşağıya bırakıyorum, tıklayabilirsiniz 🙂

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.