YouTube’a Neden Ara Verdim?

Açıklama videosunu uzun zamandır yayınlamam gerekliydi fakat bu konuda biraz geç kaldım, kusura bakmayınız.

0 218

Merhaba YouDaş

Bu yazımın içeriği UĞUR ŞAHİN YOUTUBE kanalının kategorisel olarak değişimi ile ilgili olacak. Bu sebepten dolayı ilgilenmeyen arkadaşlar bu noktadan sonra okumaya devam etmeyebilir.
Açıklama videosunu uzun zamandır yayınlamam gerekliydi fakat bu konuda biraz geç kaldım, kusura bakmayınız.

Gerçekten içimde hiçbir enerji yok, bu corona virüsü durumları içimdeki enerjiyi aldı. Sağlığımızın peşine düşmekten sosyal mecrayı biraz boş bırakmış olabilirim. Nedeni şirketim, evim ve sağlığım. Bu konuda anlayışlı olacağınızdan asla şüphem yok.
Biliyorsunuz 10 yıldır aralıksız olarak bizim ülkemiz de dahil olmak üzere dünyayı gezmeye çalışıyorum. Bu gezilerim toplamda 10 ülke 150 şehir. 3 Sene önce neden bunları video olarak yayınlamıyorum dedim ve bu kadar gezmiş biri olarak 3 senedir YouTube üzerinde gezi vlogları üretmeye başladım.

Gezmek için güzel ekipmanlar aldım ve bu uğurda hareket etmeye başladım ve ciddi anlamda keyif alarak ilerliyordum. Fakat virüsü dolayısı ile elim kolum bağlandı.

Biliyorsunuz YouDaşlar, Corona virüsü nedeniyle 27 günlük Avrupa seyahatimi iptal etmek zorunda kaldım.
Aracımla rotam sırasıyla şu şekildeydi, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Macaristan, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, İsviçre, İtalya ve gemi ile Yunanistan’dan sonra Türkiye.

Bu ülkelerin üçünde ailem, altısında akrabalarım olmak üzere 9 tanesinde konaklama noktam hazırdı. Seyahati aracımla yapacağım için herhangi bir bilet almadım!
Yani sadece vize bedeli benim için zarar olacaktı ama o da olmadı, tam vize başvuru için giderken hükümet uçuşların kapatıldığını bildirdi. Herhangi bir konaklama, bilet zararım olmadı. Çok şükür. Yani iptal ettiğim tek şey planladığım proje oldu. 20.000₺ civarında bilet, konaklama, vize bedeli ödeyip, zarar eden arkadaşlarım oldu.
Bu yıl tüm gezi projelerimi askıya aldım, YouTube’da yeni konseptler ile karşınızda olacağımı, biraz daha eğlence videoları çekeceğimi sizlere bildirmiştim.

Sayenizde 1. bölüm ile 80. bölüm arasında ciddi derecede fark var.
Ses kalitesi, görüntü kalitesi, kurgu, efekt ve içerik olarak gerçekten yorumlarınızı dikkate alarak değiştirdim.
Eleştirdiniz, onu öyle yapma dediniz, bunu böyle yapma dediniz ve ben de dikkate aldım.
Her yorumu dikkate alarak cevap verdim, hiçbir yorumu da okumamazlık yapmadım.
Yalnızca Batum videosunda yazılanlar konusunda ilgisizim, onu da hukuk tarafında hallediyoruz, onlara güzel bir cevap vereceğim.

İçerik üretmek çok zor YouDaş hele ki gezi videoları üretmek aşırı derecede zor.

  • Ayrıca kurgusunu ben yapıyorum
  • Müziklerini ben ayarlıyorum
  • Görsellerini ben ayarlıyorum
  • Çekimlerini ben yapıyorum

Haliyle tatile giden de ben olduğum için bir videonun çıkış süresi ciddi anlamda uzuyor ve zor oluyor.

İzleyenlere kolay gelebilir “bu ne amk” deyip iler sarabilir
Ama “bu ne omono koyom” dediği videonun her karesi saniye saniye izlenip kurgulanıyor. o yüzden saygılı olmanız gerekiyor. Ben sizlerden gelen en kötü yorumlara bile cevap veriyorsam, sizler de bu konuda saygı çizginizden çıkmamalısınız.

Ortalık sakinleştiğinde kanal nasıl evrilecek, kategorilerde ne gibi değişiklikler olacak?

Artık ağırlık eğlence üzerine yoğunlaşmış bir kanal olacak, toplumsal olaylara elimden geldiğince, dilim döndüğünce değinmeye çalışacağım ama ağırlığımız eğlence üzerine olacak.

Nedir bu eğlence?

Belirli deneyler, belirli testler, yarışmalar gibi kalabalık ekiple sürdüreceğim projeler. Sokak röportajlarına bile çıkabilirim, eğer sizin de aklınızda şunu da yapar mısın dediğiniz fikirler olursa mutlaka yorum olarak yazın.

Şimdi kanal değişecek dedik ama gezi vlogları bitti mi? diye düşünenler olabilir, onlara da güzel haberim var.

Gezi vloglarına kesinlikle devam edeceğim, çünkü gezmek benim için bir yaşam biçimi. Ezelden beri böyleydi ve öyle olmaya devam edecek. Zaten ailemi ziyaret etmek istesem her biri toplamda 3 farklı ülkede.

Memleket 3 tane bende, gerisini siz düşünün.

Dolayısı ile istemeden gezmek zorunda kalıyorum.

Fakat gezi videoları biraz zor gelecek, bu yıl sonuna kadar durumların düzeleceğinden, hayatın düzene gireceğinden bahsediyorlar.

Diyelim ki düzeldi, ben en az 1 yıl süresince seyahat etmeyi düşünmüyorum.

Bunun asıl nedenlerini sizlere sıralamak isterim.

Her şeyin kesinlikle netleştiği haberleri hükümetler tarafından bildirildiğinde, aşısı bulunduğunda gerçekten bitti dediğimiz nokta da finansal durum devreye giriyor.

Hadi her şey bitti!

Ben 1 senedir evde kalarak şirketimin kirasını verdim, elektrik, su, doğalgazını ödedim, personel maaşlarını ödedim ve hiçbir müşterimden ödeme alamadım. Haliyle tüm bunların düzene girmesini sağlamam gerekli ve ekonomik olarak kendime bir süre tanımlamalıyım. Sağlıksal olarak risk olmaması önemli değil ama ekonomik anlamda hükümet sadece bedava maske ve kolonya dağıttığı için benim şirketim ve evim için aylık ciddi giderlerim söz konusu.

Bu toparlanma sürecinden sonra mutlaka kaliteli gezi videoları ile sizlere dönmüş olacağım.

Sonuç olarak özlediğim ve 1 yıldır uzak kaldığım bir geziye çıkarken en iyi şekilde değerlendireceğime emin olabilirsiniz.

Yanımda olan tüm YouDaşlarım hepinizi seviyorum, bu konuda samimiyetime gerçekten inanabilirsiniz.

Gerçi sizlere her zaman dürüst oldum, beni anlayacağınızı umuyorum.

Fikirlerinizi bekliyorum.

Kendinize dikkat edin, kurallara uyun.

Sağlıkla kalın.

Sevgiler.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.