Daniel Sloss – Live Show : Harika Bir Stand-Up

Daniel Sloss izlerken ciddi anlamda ücretsiz psikolog, psikiyatri'den destek almış gibi hissettim.

0 1.798

Merhaba YouDaş,

Köşe yazılarım biraz Netflix sponsorluğunda ilerliyor gibi olmaya başladı değil mi? 🙂
Bu konuda biraz Netflix’e gebeyiz diye düşünüyorum, eminim sizler de aynı düşünceye sahipsinizdir. En kaliteli ve zengin içerik portallarından birisi olduğu için mecburen vaktimizin çoğunu karantina sürecinde Netflix’de geçiriyoruz. Haliyle sürekli oranın içeriklerini yazmam gayet normaldir. 🙂

Konuyu çok dağıtmadan spoiler vermemeye çalışarak, asıl mevzuya geleyim. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile izlediğim bu kara mizah gösterisi beni çok etkiledi, gerçekten muazzam bir gösteriydi. Sürekli stand up gösterileri izliyorum, en son Adam Sandler – %100 FRESH gösterisini izledim, gayet güzeldi ama bu denli etkilenmedim.

Her zaman söylediğimiz bir cümle vardı “Hem güldürüyor, hem düşündürüyor” diye işte o cümle, bu adamın gösterisine ait.
Sizi güldürdüğü kadar da tokatlıyor. İzleyiciyi soktuğu duygu durum değişikliği sizi şok edecek. Bir çok stand-up sanatçısını takip ederim Ricky Gervais bunların başında gelirdi ama artık zirveye Daniel Sloss çıktı diyebilirim.

Çok genç bir stand up komedyeni ve yaşına göre başarısı inanılmaz denebilecek derecede. Her ne kadar kendisi zeki değilim diyerek aksini söylese de, bu arkadaşın üstün zekalı olduğunu düşünüyorum. Gerçi zeki insanlar ben harikayım, çok zekiyim diye ortalıkla gezmeyecek kadar zekidir. Evet, her iyi komedyen ciddi anlamda zeki ve başarılı olmak zorunda yoksa sahneye çıkmak kolay iş değil. Nerden mi biliyorum? Ben de zamanında stand up gösterileri yaptım ve her zaman sahnede de söyledim. Sahneye çıkmak ve birilerini güldürmek gerçekten çok zor. Fakat Daniel Sloss bunu başarıyor.

Gözlemlediği tespitler muazzam denecek derecede inceydi, bu konuların tespit edilmesi gerçekten çok ama çok zor. İzlediğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız ve bana muhakkak hak vereceksiniz.
Aslında bir noktada herkese şunu söylüyor; “Herkes işine baksın, bu hayat benim. Neye nasıl üzüleceğimi, sevineceğimi ben belirlerim. Yapay olmayın, yalancı olmayın” bu çıkarımı nasıl mı yaptım?

Kardeşinin ölümü ile ilgili anlattığı kısımda bunu çok ama çok iyi algılayabilirsiniz. Kız kardeşinin fiziksel sorunları ve ölümü ile ilgili esprileri gerçekten sizleri dumur edecek. Hem bazı duyguların gerçek anlamını öğrenmiş olacaksınız, hem de mecburen gülmek zorunda kalacaksınız.

Yapboz üzerine kurulu bir hayat ile ilgili yaptığı tespit muazzam. Yıllardır ben de bu durumlardan muzdariptim ve Daniel Sloss ile aynı düşüncedeydim. Yalnız kalmak, kendini tanımakla ilgili söylediklerini dinlerken o kadar mutlu oldum ki anlatamam.

Din, dil, ırk, vegan tespitleri de harikaydı. Bir gösteriyi izlerken, onun bir gösteri olduğunu kesinlikle algılamalısınız. Sahnede konuşulanları değerlendirme noktanız şaka olmalı, yoksa işin içinden çıkamazsınız. Örneklersem Cem Yılmaz’ın bir stand up gösterisini izlemeye gittiğinizde bu adam siyasetle ilgili konuşacak, propaganda yapacak, insanları yönlendirecek, Allah’a şirk koşacak diye mi gidiyorsunuz? Tabii ki de hayır! Çünkü, Cem Yılmaz çıkacak ve esprisini yapıp, parasını toplayıp gidecek. Gösteriden sonra şu konuşmaları yapmanıza gerek yok “Adam dini olarak bunu söyledi, siyasi şunu söyledi, homofobik, ırkçı, ateist” bu sizin gösteriden gram keyif alamayacağınız anlamına gelir. Ben de stand up gösterisi yapmış birisi olarak, sahne de her şeyin espri olarak konuşulabilmesi taraftarıyım.

Dini değerlerle ilgili konuşma, cinsellikle ilgili konuşma, küfür etme, belden aşağı konuşma, ırkla ilgili şakalar yapma, siyasi şakalar yapma, fiziki engellerle ilgili konuşma. Aloooo! Espri nasıl çıkacak ortaya?
Ben burada her şeyle ilgili espri yapılmalı derken, hayvan gibi şaaaapılsın demek istemiyorum. Zaten Daniel Sloss’u izlediğinizde ne demek istediğimi daha net anlayacaksınız.

Daniel Sloss’u izlerken ciddi anlamda psikolog, psikiyatri‘den ücretsiz destek almış gibi hissettim. Sizlere bir espriyi yapıyor ama devamında mantığını anlatarak sizleri tokatlıyor. Bir yerde aklınızda şüphe kalmaması için, esprinin doğru bir tespit olduğunu ispatlıyor. Bazen uzun süre anlattığı konu ile alakalı söylemlerde bulunuyor ama arkasından gelen espri bu süreyi çok ciddi düzeyde kapatıyor.

Geçtiğimiz günlerde YouTube üzerinde “İbrahim Selim ile Bu Gece” programına komedyen Kaan Sekban konuk oldu, onu izledim.
İbrahim Selim, Kaan Sekban’a şöyle bir soru yöneltti;
“Olmak istediğin yerde olan bir komedyen var mı?”
“Ben de şu komedyen gibi bu noktaya gelebilmeliyim, dediğin bir komedyen var mı?”
O an dedim ki, programına dahil olmuş bir komedyene sorulacak en saçma soru budur sanırım.

Fakat Daniel Sloss izledikten sonra, ben bu adam gibi olmak isterim diye düşündüm ve İbrahim’in sorusu anlamlı geldi. Kusura bakma İbrahim Selim 🙂

YouDaşlar karantina günlerinde hiç korkmadan önereceğim ve rahatlıkla izleyebileceğiniz bir gösteri. Biraz ofansif bulabilirsiniz ama değecektir. Bunların espri olduğunu unutmayın!

Netflix üzerinden izleyebilmek için tıklayın.

Mutlaka izleyenlerden yorum bekliyorum 🙂

Kendinize dikkat edin.

Uzun zamandır böyle kahkaha atmamıştım, iyi geldi.

Sevgiler.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.