Teknoloji Devlerinin Corona Virüsü ile Savaşı!

Corona virüsü nedeniyle hükumetlerden fazla teknoloji devlerinin gündemde olması sizlere de enteresan gelmiyor mu?

0 212

Herkese Merhaba,

Biliyorsunuz ki CORONA virüsü sebebi ile ortalık çok karışık, aşırı derecede bilgi kirliliği söz konusu.

Herkes sonucunun ne olacağını düşünmeden, tıklanabilmek, beğeni alabilmek için hiç alakası olmayan teoriler ortaya atıyor.

Anlamsız teoriler yaşlılarımızı, küçüklerimizi yani halkı ciddi anlamda korkutmaya yetiyor. Herkesin elinde akıllı telefon mevcut, bu da İnternet’e girip paylaşımları okuyabileceği anlamına geliyor.

Artık dönem değişti genci, yaşlısı kalmadı herkes bilgiye, habere anında ulaşabilecek teknolojik cihazlara sahip.

Siz olayın gerçek vahametinin farkında değilsiniz!

– Yok biyolojik silah!
– Neymiş efendim yaşlıları öldürüyorlar
– Ülkeler arası anlaşmalı sıcaklığı düşürme projesiymiş
– III. dünya savaşı gibi saçma sapan teorilerde bulunuyorlar!

Durumlar sandığınız gibi biyolojik silah, toplu ölümler değil!

Dünya nüfusu 7,6 milyar ve covid-19 vakası sonucu yaşamını yitirenler 155 bin.
Sizce de dünya nüfusuna oranla bu rakamlar çok komik değil mi?
Yılda 650 bin kişinin grip hastalığından öldüğünü düşünürsek, Corona’nın ölüm istatistiği grip hastalığına oranla, gerçekten çok komik denecek derecede az.

Burada ki asıl amaç herkesin evden çalışabilmesini sağlamak. Şu etiketler dikkatinizi çekmedi mi? #Evdekal, #StayHome #EvdenÇalış globale baktığınızda hiç bir anlam farklılığı yok!  Burada kilit soru şu, neden evden çalışmanızı istiyorlar?

Çünkü tüm dünya’da teknoloji devleri, arka perde de gizli anlaşmalar yaparak dünya genelinde 450 TRİLYON dolarlık bulut teknolojisine insanları alıştırmaya çalışıyorlar. Çünkü yazılım sektörünün istenilen noktaya gelmesini bırakın, artık ciddi anlamda donanım sektörünün çok ama çok gerisinde kaldı. Bu sebeplerden dolayı bulut yazılımının bir şekilde grafiklerde yukarılara çıkması lazım, bahsettiğim grafik aşağıda!

Herkes 1,5 aydır evden bulut teknolojisini kullanarak çalışabiliyor. Evden çalışamayanlar ise alt yapısını bulut teknolojisi ile evden çalışabilmek için uygun hale getiriyor. Mecburen getirmek zorunda bırakıldılar!
2022 yılının son çeyreğine kadar 450 trilyon dolarlık gelirin önümüzdeki 30 yıllık planlaması şu an yapıldı ve mayısın sonuna doğru salgının biteceğinden bahsedip herkesi özgür bırakacaklar.

Teknoloji sektöründe dev olan Amazon.com sahibi Jeff Bezos’un Amerika’da corona virüsü sebebiyle işsiz kalan 100 bin kişiyi işe almasının nedenini hiç düşününüz mü?

Bir başka dev olan dünyanın en zengin ikinci insanı unvanını elinde bulunduran, Microsoft’un kurucusu Bill Gates, corona virüs salgını karşısında neler yapması gerektiğinden, sokağa çıkma yasağına kadar pek çok konuda neden açıklamalarda bulundu?

Artık herkes bir şekilde evden, uzaktan nasıl çalışabileceğini öğrendi. Şirketler teknolojik alt yapısını bulut teknolojisine uygun hale getirdi, personel bulut teknolojisinin ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını öğrendi.

Teknoloji devleri 5 yıldır okyanusun altına bile datacenter’lar kurarak milyarlarca dolarlık yatırımlar yaptılar. Artık görevlerini başarıyla tamamladılar ve pastayı yemenin vakti geldi.

Bu yüzden Bill Gates & Melinda Gates vakıfları yakında aşının bulunacağını duyurarak dünya’da rahat bir nefes alınmasını sağladılar.
Dünya da zilyon tane sağlık kurumu varken, aşıyı bulacak vakfın sahibi ile dünya devi olan teknoloji firması Microsoft’un sahibinin aynı kişi olması da ayrı bir ironi değil mi? 

Corona virüsü nedeniyle hükumetlerden fazla teknoloji devlerinin gündemde olması sizlere de enteresan gelmiyor mu?


HABER KAYNAKLARI

  • Bill Gates koronavirüs için tarih verdi
    Dünyanın en zengin insanlarından biri olan ve Microsoft’un kurucusu Bill Gates, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle ilgili sürpriz açıklamalar yaptı. Gates, virüsün biteceği tarihi paylaştı!
    Hürriyet haberini okumak için tıklayın!
    .
  • Microsoft Türkiye Genel Müdürü Kansu, “Buluta yatırım yapan şirketler, gelecek 5 yıl içinde 15 milyar dolar net yeni gelir elde edebilecek. İstihdam açısından bakarsak, 2022 yılında bulut bilişimle ilgili 130 bin yeni iş imkanı doğacak.” dedi.
    NTV haberini okumak için tıklayın!
    .
  • Amazon 100 bin kişiyi işe alacak!
    Amazon, ABD’de karantina sebebiyle artan alışveriş taleplerini karşılamak için 100 bin yeni eleman alıyor. Türkiye’de 100 bin kişiye istihdam sağlayan bir özel şirket yok.
    SÖZCÜ haberi okumak için tıklayın!
    .
  • Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya genelinde her yıl 5 milyon civarında grip vakası ortaya çıkıyor ve bundan kaynaklı ölümlerin sayısı 650 bini buluyorken, korona virüs konusunda neden bu kadar panik yaşanıyor?
    BBC haberini okumak için tıklayın!
    .
  • Okyanusun altına veri merkezi kuruluyor!
    Microsoft veri merkezi konusunda şimdiye kadar denenmemiş bir lokasyona kurulum gerçekleştirecek. Firma veri merkezini suyun altına inşa etmeye başladı. Çılgın bir fikir gibi görünen bu inşa süreci aslında mantıklı sebeplere dayanıyor.
    CNNTURK haberini okumak için tıklayın!
    .
    Sevgiler.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.