KAŞ, KALKAN TATİLİ: KAPUTAŞ PLAJI, SONSUZLUK HAVUZU

0 1.639

Merhaba,
Bu sefer sizler için Kaş/Kalkan Turu yaptım, en çok merak edilen kaputaş plajını gezdim ve meşhur sonsuzluk havuzuna sahip kalamar otelde konaklama yaptım. Umarım beğenirsiniz.

✔️Kalkan Nerededir?

Kalkan, Kaş’a bağlıdır ve Antalya’nın batı kısmında bulunur.

✔️Kalkan’a Ne Zaman Gidilir?

Kalkan’da Akdeniz iklimi hakimdir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlıdır. Kalkan’a deniz tatili için gelecekler için en ideal aylar Nisan-Ekim yani yılın yarısından fazla..

✔️Kalkan’a Nasıl Gidilir?

Kalkan’a hava yolu ile gitmek isterseniz, Dalaman Havalimanı’na gidebilir ve buraya ulaştıktan sonra toplu ulaşım araçları veya taksi ile Kalkan’a varabilirsiniz.

Özellikle yaz aylarında seyahat şirketlerinin otobüsleri ile Kalkan’a direkt olarak gidebilirsiniz.

✔️Kalkan’da Nerede Kalınır?

Kalkan oldukça turistik bir ilçe olduğu için çok sayıda konaklama seçeneği bulunur. Her keseye göre konaklama seçeneğinin sunulduğu Kalkan’da apart otel, pansiyonlar, hostel ve oteller mevcuttur.

✔️Kalkan’da Gezilecek Yerler

Kalkan, doğal güzellikleri ve mavi bayraklı plajları ile meşhur olduğu için, gezilecek yerlerin başında da plajları bulunuyor. Kaputaş Plajı ve dünyanın en uzun plajlarından biri olan Patara Plajı, Mavi Mağara da denilen Fosforlu Mağara. Likya uygarlığının izlerini taşıyan Kalkan’nın tarihi eserleri de gezilmesi gereken yerler arasında geliyor, Istlada, Xantos, Apollonia, Kyaenai ve İsinda antik kentleri.

✔️Kalkan’da Ne Yenir?

Kalkan’da oldukça farklı lokanta ve restoranlar bulunuyor. Hem yöresel lezzetleri, hem de dünya mutfaklarını bulabileceğiniz Kalkan’da balık ve deniz mahsullüleri başta olmak üzere, et yemekleri de gayet başarılı yapılıyor.

✔️Kalkan Gece Hayatı

Kalkan’ın gece hayatı çok gürültülü müzik yerine, caz ya da latin tarzda yemeğe eşlik eden müzikler şeklindedir. İlçede birkaç bar da bulunur.

✔️Kalkan’dan Ne Alınır?

Kalkan’ın küçük ama tarihi bir çarşısı bulunur. Bu çarşıdan, süs eşyaları, seramik figürleri otantik takılar, kıyafetler ve çok çeşitli hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

✔️Kaputaş Plajı:

Kaputaş Plajı, Antalya’nın cennet koylarından sadece biri. Kaş ilçesinin Kalkan mevkinde konumlanan nefis plaj, Kaş’a 20 km, Kalkan’a 7 km uzakta bulunuyor. Kendisiyle aynı adı taşıyan ve sarp kayalıklarla çevrili etkileyici bir koydaki Kaputaş Plajı, bu özelliğiyle ülkemizin nadir doğal güzellikleri arasında yer alıyor.

Kaputaş Plajı, Antalya’nın en güzel ilçelerinden olan Kaş ile Kalkan arasındaki sahil yolu üzerinde ‘Kanyon ağzı’ olarak tanımlanan, yer altından akan suyun deniz kıyısında kumlar arasından süzülmesi sonucu suyu genel olarak serin ve turkuaz renginde bir plaj olarak biliniyor. Hemen yol kenarından başlayan 187 basamaktan inilerek ulaşılan şahane plaj, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından tercih ediliyor.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.