BOSNA-HERSEK: -20 DERECE ŞELALEYE GİRDİM | KRAVİCA WATERFALLS

0 1.157

Merhaba YouDaş,

Yeni bölümle karşınızdayım, bu vlogum’da Bosna Hersek’in Mostar şehrine bağlı en güzel şelalesi olan “Kravica Waterfall” ziyaret ettim.

Benim amacım bildiğiniz gibi standartların dışına çıkmak ve bunu başardığıma inanıyorum. Sizlere daha faydalı olabilmek için kilometrelerce yol yapıyor, en zorunu çekmeye çalışıyorum. Gün geçtikçe daha iyilerini sizlere sunmak için uğraşıyorum, beni bu yolda desteklemeniz bu sebeplerden dolayı çok önemli.

Yazdığınız her yorumu dikkate aldığımı ve her videomda bu yorumları muhakkak işlediğimi görüyorsunuz. O yüzden iyi ya da kötü fark etmez yorumlarınızı asla eksik etmeyin. Hep birlikte nice güzel bölümlere ilerleyelim.

Bosna Hersek ziyaretimde muhakkak gideceğim diye planlarımın arasına aldığım Kravica şelaleleri beni hiç şaşırtmadı ve muazzam güzelliğiyle beni büyüledi. Ne olursa olsun Bosna Hersek’e gittiğinizde muhakkak buraya da uğramalısınız.

Mostar’dan 40 km uzaklıkta olan Kravitse şelalesi Balkanlar’ın en çekici doğa manzaralarından bir tanesidir.
O yerde Trebijat nehrinin suları 30 m yüksekliğinde olan kayalardan iniyor ve muhteşem doğa manzarasını oluşturarak Niyagara şelalesini benzetiyor. Yaz günlerinde genellikle rafting sevenler ve yerli halk tarafından ziyaret edilen Kravitse şelalesi arka planda şelale sesleri ile birlikte eğlence ve dinlenme için ideal bir yerdir. Şelalenin yakınlarında eski değirmen ve küçük geminin bulunduğu küçük bir mağara bulunmaktadır. Ayrıca, Trebijat nehri 10 km uzunluğunda ve kişi başına 35 Euro ücreti olan rehber ile birlikte kano turu imkanları sağlar. Tabiatı sevenler günlük yaşamı unutturan Kravitse şelalesi ve Trebijat nehrini mutlaka gözden kaçırmamalıdır. Bu yeşil vaha Mostar’ın güneyinde, Lybuşki şehrinin yakınlarında bulunmaktadır.

Dipnot: Gittiğiniz mevsim çok önemli temmuz, ağustos ayları suların en yüksek olduğu ve en sakin zamanları oluyor. Diğer aylarda giderseniz biraz beach tarzında oluyor ve keyif alamazsınız.

iyi seyirler 🙂
Yorumları eksik etmeyin, hepsini okuyorum 🙂

KATKI SAĞLAYANLAR:

Drone Pilot: Ahmet Turgut Açık
www.instagram.com/acikturgut

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.